חדש

הרמוניה בגבעה – מגזין עיצוב

לכתבה המלאה

הרמוניה בגבעה – מגזין עיצוב

בית פרטי בגבעת ברנר המשלב עיצוב מינימליסטי ומוקפד עם אופי משפחתי וחמים

בקיבוץ גבעת ברנר שוכן בית פרטי שמדגים היטב את הדיאלוג בין עיצוב נקי ומודרני מצד אחד לבין תפיסת החלל המשפחתי כהרמוני וביתי מן הצד השני. בית פרטי זה, המשתרע על גבי מגרש בן 460מ”ר מציג את תפיסתה הייחודית של האדריכלית, המשלבת עיצוב מינימליסטי ומוקפד עם אופי משפחתי וחמים. מבואת הכניסה צופה אל גרם מדרגות המעוטר במעקה זכוכית דקורטיבי, ממנו נחשפות מרפסות קומת המגורים מבעד לחלון גדול. עם הכניסה לבית נחשף חלל כפול הקושר בין הפונקציות הציבוריות השונות ותורם לתחושת הזרימה בחלל.
האור הרך המציף את החלל הכפול יוצר עושר מצבים וחלל רבגוני: מבטים המשכיים בין הסלון, המטבח ופינת האוכל לחלל הכניסה יוצר מראה ייחודי של קולאז’, בו מספר חללים מתפקדים בנפרד ובמקביל – משלימים את אותו החלל. עיצוב הבית ברוח זו יוצר תחושת התמצאות חזקה וזרימה טבעית בחלל. כך, בעת הכניסה לבית ובאמצעות השימוש בתאורה הטבעית נחשף חלל נהיר והרמוני, המאפשר התקדמות טבעית ואינטואיטיבית ממקום למקום. כניסת אור דרמטית דרך פתחים רחבים בחלל הכפול יוצרת דו-שיח עם גוף התאורה המתנוסס במרכזו. השנדליר עשוי ניקל עם קני מתכת ולמעשה מהווה פרשנות חדשה לגוף תאורה קלאסי בהיותו תלוי מעל פינת האוכל העשויה עץ אלון. השפה העיצובית מאותגרת כאן באמצעות הדיאלוג בין החלל הנקי והמודרני לבין אלמנטים עיצוביים וטקסטורות היוצרות חמימות וביתיות.
עיצוב החלל כולל גוונים שונים של תאורה טבעית ומלאכותית המאפשרים חלל דינמי ומשתנה: וילונות לבנים אווריריים מבית שאנל מרככים את כניסת האור הטבעי המלטף את החלל. השימוש בגופי תאורה דקורטיביים, תאורה נסתרת וגופים שקועים מקנה חוויה ייחודית של חלל דינמי וגמיש עם היכולת להשתנות בהתאם לאווירה הרצויה.
בלב הבית, להקניית תחושת הביתיות, מוקם קמין טריפל מנותק המונח על ספסל בנוי, כאשר הניתוק בהנמכת הגבס לתאורה נסתרת מדגיש את הקמין כאלמנט דומיננטי בחלל. בהמשך לקמין, בנישה הנוצרת בסלון מוקם מזנון הפלזמה אל מול ספת עור בגוון אפור כהה. בסמוך לשידה מוקם שולחן מרבץ עשוי עור בהיר בגוון הריצוף, שעליו נוהגים הילדים להשתרע בעת הצפייה בטלוויזיה.
לחיזוק הסינתזה בין הגוונים השונים בבית יועדו שטיחים בקשת צבעים כהים וספה זוגית אפורה מסוג love seat , הנותנת מענה לצבעי הקמין והשטיחים בניגודיות לצבע הבהיר של הבית.
המטבח מואר, פונקציונלי ומינימליסטי, ומשלים את החלל המשפחתי הרחב בהמשך לסלון ופינת האוכל. בלב המטבח תוכנן אי המכיל כיריים, שטחי אחסון ופינת אוכל משפחתית א-פורמלית המשרתת את המשפחה בארוחות היומיומיות. משטחי המטבח עשויים קוריאן המשתלב עם חזיתות נגרות בהירות הצבועות צבע בתנור. העיצוב הבהיר והמינימליסטי המשולב בריצוף אבן דארמה בגוון אפרפר קרם חם משרה אווירת חמימות ורוגע.
חדרי הרחצה מסוגננים ומאופיינים בשילוב חומרים וגוונים מונוכרומטיים. קיר הכניסה לשירותי האורחים מעוטר בטפט דקורטיבי מופשט בגווני חום-לבן, המשתלב עם הכיור הבהיר וארון הכיור הבנוי משני אלמנטים זיזיים המקבילים זה לזה בהטיה. דפנות השידות המעוגלות מרככות את הדרמה הנוצרת מהגוונים הכהים והתאורה בחלל. גם בחדר הרחצה הסמוך לחדר ההורים ניתן להבחין בקונטרסט שבין אריחים לבנים לשחורים: שידת הכיור הכפול צבועה בלבן מבריק וחריץ הפתיחה במרכזה שחור. פסי ניקל אופקיים שתוכננו בין שורות האריחים תורמים לשיח הויזואלי בין הגוונים השונים.
גם בחדר השינה של ההורים ניתן להבחין בניגודיות שבין הטפט המסוגנן הכהה לבין הקירות הלבנים, אלמנטי הנגרות הצבועים צבע לבן בתנור והוילון הלבן האוורירי. מארג של צבעים עזים מול בהירים, תחושת חמימות ארצית מול קלילות ואווריריות עומדים כאן בבסיס מלאכת העיצוב. השימוש בגופי תאורה מודרניים עם זיקה קלאסית מאתגרים את המרחב ומעשירים אותו. עטוף בגוני שחור, לבן וכסף,
מעניק חדר השינה חוויית חלל מיוחדת ומקורית, ומשלים את הקו העיצובי של האדריכלית.

פורסם ב”עיצוב” מעריב  גליון מרץ 2010

צילום: אורי אקרמן

לכתבה המלאה