חדש

מדרגות צפות בין קירות שקופים – טלי בן אבי, בניין ודיור

לכתבה המלאה

מדרגות צפות בין קירות שקופים – טלי בן אבי, בניין ודיור

במבט ראשון על הבית שעוצב על ידי האדריכלים דורית סלע ואורן וייץ, נראה, על פניו, כאילו בתחילה תוכננה קומת הכניסה שבה ממוקם האגף החברתי, ורק לאחר מכן, על גבי קומה זו, נבנתה הקומה העליונה שנועדה לחמישה חדרי שינה, עבור ארבעה ילדים וזוג הורים. אולם כל המציאות שונה וכך מסבירה אותה האדריכלית דורית סלע: “הרעיון עליו מבוסס הבית הוא שילוב בין שני גושים, כל אחד מהם בעל ייעוד מוגדר ושונה, ובאמצעות המשחק ביניהם מדגישים ומחצינים את מטרתם ולמעשה מסבירים את הבית.” שני גושי הבית שנראים בבירור במבט מן החוץ, מהווים פתרונות אדריכליים מעניינים בפנים הבית. בגוש התחתון שבו נמצא האגף החברתי ואזור האירוח, הכולל את הסלון והמטבח, נוצר חלל פנימי נקי מעמודים, שבחלקו התקרה מיתמרת לגובה של שישה מטרים. יצירת אמנות מרשימה נקבעה במרכזו של קיר גבוה הנמצא מול הכניסה, יצירה המדגישה את עוצמת גובה התקרה והחלל נטול העמודים. מעל המטבח, התקרה נמוכה יותר וזאת הודות לקומה ה’רוכבת’ שבה ממוקמים חדרי השינה. הבליטה של חדרי השינה, דהיינו הקומה העליונה, גם מגבולות המעטפת החיצונית התחתונה לכיוון החצר יוצאת האחורית והבריכה, ויוצרת אמצעי הצללה מעל פתח היציאה הרחב הנמצא במקביל למרכז המטבח. גרם המדרגות המקשר בין הגושים הוא ללא ספק אלמנט בולט שהותאם למראה הנקי, האוורירי והמרחף. בבחירת המדרגות מודגשים הגוונים השולטים בבית, ולאווירת הקלילות מוסיפה העובדה שהמדרגות בנויות על קונסטרוקציה עצמאית שאינה צמודה לקירות. הציור הגדול והצבעוני שמוקם בכניסה לבית, מדגיש את ההרמוניה בבחירת הגוונים בבית הנעה על קשת מאוזנת בין שחור הבריכה הארוכה והמרשימה ממשיכה את קו הבית ללבן.
ומשקפת את חזיתו האחורית

לכתבה המלאה