חדש

שם המשחק : אווירה – מגזין עיצוב

לכתבה המלאה

שם המשחק : אווירה – מגזין עיצוב

 תכנון מחודש לדופלקס בכפר סבא הפך את החלל הסטנדרטי והמיושן לדירה עכשווית ומסוגננת

בעליה של דירת דופלקס בכפר סבא החליט לערוך בה שיפוץ שיהלום את צרכיו ואת דרישות תהליך התכנון. התכנון כלל הדמיות ממוחשבות שהעלו מספר אופציות, וזו שנבחרה לבסוף זהה לתוצאה שהתקבלה בתום העבודה. הרעיון, שהתגבש על סמך דיאלוג פורה עם בעלי הבית, היה ליצור אזורים מוגדרים אשר כל אחד מהם יהיה בעל אופי עצמאי, אך צירופם יחד ייצור זרימה נוחה למגורים. בקומה הראשונה ממוקמים האזורים הציבוריים וחדרי הילדים. כאן מצוי גם האלמנט הדומיננטי של החלל: גרם מדרגות מברזל המוביל לקומה העליונה ופינת אוכל מתחתיו. על גרם המדרגות המעוצב הותקנו מדרגות עץ אלון ומעקה מעוצב עשוי זכוכית, גופי תאורה קבועי קיר השוטפים אותו באור נעים וגוף תאורה מרכזי המשווה לו גימור רך.
בקומה השנייה התמקד התכנון ביצירת יחידת שינה עם חדר רחצה מרווח. חלל נוסף שיצר התכנון המחודש הוא פינת עבודה לבעל הבית. פינה זו מצויה בשטח הסמוך לגרם המדרגות ולחדר השינה כך שהיא מעניקה את הפרטיות הנדרשת לעבודה ועם זאת – אינה מפרה את הזרימה האוורירית בחלל הקומה.
הרעיון התכנוני ליצור אזורים בעלי אופי עצמאי, בא לידי ביטוי גם בשימושי החומרים והצבעוניות,שאכן יוצקים עניין ויזואלי משתנה ברחבי החלל. לריצוף בחלל המגורים נעשה שימוש בגרניט פורצלן אפור ובקומת חדר השינה בפרקט אלון טבעי המשרה חמימות. במבואת הדירה חופה הקיר המפריד בין המטבח לסלון בטפט, המצניע מאחוריו את שירותי האורחים ובו בזמן יוצר מסגרת נאה למטבח. בתקרת גבס צפה שתוכננה באזור זה נחרצו פתחים המפיצים אור מגופי תאורה סמויים שהותקנו בתוכם.
במטבח נבחרו חזיתות אפורות ומשטח אבן אפור כהה. כל אחד מחדרי הרחצה והשירותים עוצב בסגנון שונה. לשירותי האורחים, המצויים באזור הכניסה, העניק העיצוב מראה דרמטי-חושני, עם קירות שמן אפור ומדף לכיור בגוון אדום עמוק ותאורה עמומה. בחדר הרחצה המיועד לילדים שולב חיפוי אריחים בדוגמת טפט בגוני אפור כסוף לצד אריחים לבנים מלבניים, וחדר הרחצה של יחידת השינה עוצב באריחים בגוני חום וזהב.
פריטי הריהוט והאבזור נבחרו בקפידה ויוצרים שפת עיצוב נקייה. לתכנון התאורה ככלל, הוקדשה תשומת לב מיוחדת, והוא נרקם משילוב של גופים שעוצבו ייעודית עבור מקום התקנתם, כמו למשל גוף פיסולי מרשים מעל שולחן האוכל שמשמש גם את גרם המדרגות. “אווירה היא אכן שם המשחק עבור מי שמרבה לארח ברחבי הדירה הדו – קומתית הזו, שעם תום השיפוץ שביצעתי בה הפכה למרחב פונקציונלי, מודרני ומעוצב המפנק את בעליו ואת אורחיו במיטב האיכויות”, מסכמת אדריכלית הפנים.

פורסם ב”עיצוב”  גליון אפריל 2009

צילום: אורי אקרמן

לכתבה המלאה