חדש

תחת כנפי בטון – גילי אריאל, בניין ודיור

לכתבה המלאה

תחת כנפי בטון – גילי אריאל, בניין ודיור

האתגר הגדול ביותר בשיפוץ של בית טמון ביכולת לחבר בין הישן
לחדש המביאה לכדי יצירת מבנה הומוגני מושלם בצורתו. בבית
הזה הפתרון לסוגיית החיבור בין הישן לחדש הודגשה על ידי אלמנט
אדריכלי החוצה את הבית לשניים. מבחוץ, להדגשת החיבור והבאתו
לידי אייקון אדריכלי של הבית, הוסיפה דורית סלע זוג כנפיים היוצאות
ממרכזו של הבית וסוככות מעל הגג כפרגולה ענקית.
בפנים, מושפעת החלוקה לחללים ממשטח הפרקט המוארך המתחיל
במבואת הכניסה שמחוץ לבית, נמשך לכל אורכו ומסתיים בבריכה

הממוקמת בחצר האחורית. משטחי העץ החיצוניים עשויים מעץ טיק
עמיד בתנאי מזג אוויר. בחזית הקדמית, עץ הטיק עולה ומחפה גם את
דלת הכניסה. בתוך הבית רצפת הפרקט מתחילה למעשה בתקרה,
יורדת וגולשת לכל גובהו של הקיר וממשיכה בתוואי תנועה ברור
עד גרם המדרגות אשר מוקם מול חלון רחב ידיים, דרכו חודר פנימה
מראה הגינה האחורית והבריכה. גופי תאורה מוארכים המפוזרים על
הקיר, על התקרה ובמעלה המדרגות, מדגישים את האלמנט המרכזי
בבית שלמעשה מכתיב את אופי העיצוב בו.

בקומת הכניסה, מעברו השני של שביל רצפת הפרקט,
מתוך חשיבה עתידית על הימנעות משימוש במדרגות,
מוקמה יחידת הורים גדולה ומרווחת, וגם ממנה יש יציאה
ישירה לברכת השחייה, בנוסף לשתי היציאות הנמצאות
בסלון ובפינת האוכל.
את מרכז הבית שסומן בצורה ברורה באמצעות שביל
רצפת הפרקט, ממשיכות המדרגות אשר הודות למעקה
הזכוכית השקופה נראות כמרחפות. הקומה העליונה חולקה

לשלוש יחידות הכוללות אזור שינה וחדרי רחצה. בנוסף,
הוקצה מקום המשמש כחדר עבודה מרכזי לכל המשפחה.
הבילויים המשפחתיים מתקיימים בקומת המרתף שהוכשרה
במיוחד לכך.
מבט מהחוץ אל הפנים עובר דרך הפתחים הגדולים
שמהווים למעשה את כל החזית האחורית. באזור החברתי,
המטבח מהווה את הכיכר המרכזית המחברת בין הציר
המרכזי של הבית לבין רחבת האירוח והבילוי המשפחתי

לכתבה המלאה