חדש
צילומים: אורי אקרמן

בית ברמת אפעל

האתגר המרכזי שהציב בפנינו פרויקט זה, של תכנון חצי ממבנה דו משפחתי, היה ההתייחסות לחצי השני של הדו, שתוכנן כבית כפרי עם גג רעפים, בעוד לקוחותינו העדיפו בית בסגנון מודרני, בעל גג שטוח.
כדי להפריד בין היחידה בתכנונינו והיחידה הצמודה לה, יצרנו נסיגה פנימה הן בחזית הקדמית והן בחזית האחורית. כדי להדגיש את ההפרדה החלטנו גם על חיפוי האזורים הנסוגים בחומר שונה – אבן פייטרה סירנה אפורה.
קומת הכניסה של הבית מהווה חלל אחד גדול, וכוללת מטבח, סלון, ופינת אוכל. המדרגות הוצמדו לקיר המשותף בין שתי היחידות.
חלקה האחורי של הקומה, בה ממוקם הסלון, פתוח לחצר באמצעות ויטרינה היקפית כדי ליצור חיבור בין פנים לחוץ המתבטא בהשתקפויות, אור ותנועה.
הקומה העליונה, קומת המגורים, בולטת מעבר לקונטור קומת הקרקע הן בחזית הקדמית והן באחורית. בחזית הקדמית מהווה הבליטה קירוי לדלת הכניסה, ובאחורית היא למעשה תחליף לפרגולה ביציאה מהסלון.
החלונות בבית משלימים את העיצוב המודרני והנקי שלו, ומותאמים למשחק בקוי המתאר של החזיתות. החלונות המוארכים בחלקים הנסוגים של החזיתות כמו גם החלון ה”מתקפל” בחזית הצדדית, יוצרים חיבור בין שתי קומות המבנה, ומטשטשים את הגבולות המקובלים בין קומה לקומה.