חדש
צילומים: אורי אקרמן

בית ברמת השרון

תכנון מחדש של בתים קיימים והתאמתם לדיירים חדשים מהווה אתגר אדריכלי ועיצובי מרתק המופיע בפרויקטים רבים במשרדנו. זו גם הייתה המשימה שעמדה בפנינו בפרויקט זה, של בית בן 10 שנים לערך ברמת השרון, חצי מדו משפחתי.
הבית, במצבו הקיים, היה בהחלט בעל פוטנציאל, אך פוטנציאל זה לא נוצל. גרם המדרגות המאסיבי עמד מול הכניסה וחסם את החלל, המטבח הוחבא בפינה חשוכה, והבדלי מפלסים בחלל המרכזי פגמו בזרימה.
הפעולה התכנונית הראשונה הייתה הזזת המדרגות והצמדתן לקיר המשותף בין היחידות. גרם המדרגות מוביל למפלס המגורים של הילדים מצד ימין, והמשכו מוביל לחדר השינה של ההורים. פעולה זו הגדילה משמעותית את החלל המרכזי, והפכה את הכניסה לבית לנעימה יותר. ההפרדה בין המפלסים מאפשרת מצד אחד פרטיות, ומאידך מתאפשרים קשרי מבט , דרך החלל הציבורי הכפול.
כדי להעצים את חווית הכניסה החלטנו להדגיש את הקיר שמולה ע”י ציפויו בשכבת בטון חשוף. מול הכניסה, בין שני מפלסי המגורים החלל הוא כפול, והציפוי ממשיך עד לסקיילייט שנמצא מעליו. האור המגיע דרך הסקיילייט מדגיש את טקסטורת הבטון החשוף ואת המדרגות המעוצבות העוטפות את החלל. ממש מתחת לסקיילייט ממוקמת פינת האוכל.
שינוי מיקום המדרגות ויישור המפלסים איפשר לתכנן את הסלון, המטבח ופינת האוכל בחלל משותף גדול ומרווח, הרמוני ומואר, שהופך הן את השהייה היומיומית בבית והן את האירוח לחוויה מהנה. החלל משלב בין מספר חומרים וטקסטורות היוצרים את הסינרגיה בין מודרניות וחמימות – קיר הבטון, ריצוף בזלת, מדרגות ופינת אוכל מעץ אגוז, וילונות לבנים-שקופים, שטיחים מ”צמר – שטיחים יפים”, וכמובן הרהיטים והאלמנטים הדקורטיביים המשלימים את התמונה.
אלמנט מרכזי נוסף בבית הוא הבריכה הצמודה לסלון, המחזקת את הקשר בין פנים – חוץ ונצפית מהחלל המרכזי ומחדר השינה של ההורים שמעליו. השתקפות המים ותנועת הגלים מעשירים את הבית ומחדירים אליו אור רך ונעים.