חדש

בית פרטי בנס ציונה

הבית תוכנן עבור משפחה בת 6 נפשות – זוג הורים וארבעת ילדיהם.
הרעיון עליו מבוסס הבית הוא שילוב בין שני גושים, כל אחד מהם בעל ייעוד מוגדר ושונה, ובאמצעות המשחק ביניהם מדגישים ומחצינים את מטרתם ולמעשה מסבירים את הבית. הגוש הראשון מהווה את האזור הציבורי של הבית, חלל האירוח הכולל את הסלון והמטבח. השני “רוכב” על הראשון ומשמש כאגף המגורים. גוש זה יוצר זיז כלפי פנים הבית וגם כלפי חוץ. כך נוצר חלל פנימי נקי מעמודים שמעל חלקו, באזור המטבח, נמצאים חדרי השינה, וחלקו על תקרה גבוהה של מעל 6 מ’. הזיז גם מקרה את היציאה מהבית לכיוון החצר האחורית והבריכה ומצליל על הויטרינה.
המדרגות הן האלמנט המחבר בין שני הגושים, וכדי להשלים את המראה הנקי, האוורירי והמרחף הוחלט שהן ירחפו, יחזיקו את עצמן מבחינה קונסטרוקטיבית ולא ייצמדו לקירות.
הבריכה הארוכה והמרשימה ממשיכה את קו הבית ומשקפת את החזית האחורית שלו.