חדש

סטודיו בית סטודיו – מיה אור, בית ונוי 2006

לכתבה המלאה
אדריכלות ועיצוב פנים -משרד אדריכלות דורית סלע

סטודיו בית סטודיו – מיה אור, בית ונוי 2006

מאת: מיה אור

את ה”אני מאמין” המקצועי שלה,    שגורס כי החלל הביתי הוא המקום הראוי ביותר לניהול דיאלוג עם לקוחות ולחשיבה יצירתית, יישמה האדריכלית דורית סלע במרחב הפרטי שלה כשהפכה דירת חמישה חדרים לדירת סטודיו בת שני חדרים בלבד.

 משרד ביתי אומרת האדריכלית דורית סלע, הוא המקום הנכון ביותר לניהול דיאלוג פתוח ונינוח עם לקוחות הבאים לתכנן את ביתם, לרקום חלום ולסמן מציאות, נאה דורשת ועוד יותר נאה מקיימת שכן את משרדה/הסטודיו שלה. בחרה סלע למקם בחלל הציבורי של הדירה בה היא מתגוררת עם בן זוגה לחיים. החלל הציבורי בדירה הוא, למעשה, מרבית שטחה, כאשר רק חדר השינה וחדר הרחצה הם חללי מגורים. מבנה זה אינו המבנה המקורי שלה, אלא תוצר של שיפוץ שביצעה סלע. כהמשך של תפיסתה את המשרד הביתי כשם שללקוחות נוח יותר בסביבה ביתית, כך גם היא בתהליך העיצוב מעדיפה להישאר בתוך השפה המוכרת, ומשם “לצאת” לחדש ולשונה תוך התבססות על ערכי המשפחה ודפוסיי חייה.

 הדירה/סטודיו אותה שכרו שוכנת בכיכר המדינה, ושטחה המשתרע על 140 מ”ר נחלק במקור ל – 5 חדרים. במסגרת השיפוץ הוסרו כל קירות הפנים והשטח תוכנן כחלל ארוך ופתוח שבקצהו הוגדרו חדר שינה וחדר רחצה הגובל בו יתר הפונקציות מוקמו במרחב המשותף, חשופות זו אל זו וחובטות זו אל זו ללא שום הגדרה פיזית ביניהן למעט מרווחים שנגזרו מהשטח: אזור ישיבה שנקבע בצד החלל שפונה אל חזית הבית, והמטבח ואזור העבודה בצידו הפנימי יותר. “הזרימה הארוכה מעניקה תחושה של יצירתיות ופתיחות ללא הגבלות, של מקום שבו מרגישים מרחב וחופש מחשבתי “אומרת סלע על החלל, שמבנהו המוארך הודגש באמצעות צבעוניות בהירה ושימושי חומרים, והוא אכן משדר שקיפות במובן שהכול גלוי וחשוף לעין, לריצוף נבחרו אריחי אבן גדולים (יבוא מאירן) 60X60, והתקרה הונמכה מעט על מנת לאפשר את צביעתה בצבע שמן מבריק היוצר אפקט מראה שמעניק אשליית גובה ותחושת מרחב לתאורה משמשים ספוטים וגופים שקועים שהותקנו כרצף אורכי המלווה את קו החלל ובפתחים נתלו וילונות גלילה שבטנם הזהה לגוון הקירות נראים לעין מסכים המשתלבים במרקם האחיד הבהיר. אזורי אחסון נדרשים מוקמו בצידי החלל – בתוך נישות המתיישרות עם קו הקיר כך שהם אינם חוסמים את הזרימה הפתוחה ואת השפעתה הטובה על היצירתיות ועל בהירות המחשבה. אזורים אלה תוכננו ייעודית לפי צורכי תכנון ספציפיים, דוגמת מגירות רחבות וצרות שנועדו לאחסון תוכניות עבודה ושרטוטים גדולים.

 שפת העיצוב בחלל המשותף היא מודרנית, ומינ