חדש
צילומים: אורי אקרמן. לאתר הסדרה מעושרות.

תכנון אדריכלי ועיצוב – בית במגשימים

הבית תוכנן כמשחק קוביות. קובייה תחתונה גדולה נמוכה וצמודה אליה קובייה גבוהה ומוארכת. נאמן לקונספט תכנוני נקי ומדויק, מתכתב עיצוב הבית הייחודי הזה עם הסגנון האוניברסאלי העכשווי.

על מנת שלא לפגום במבנה הקובייה, בעיית האור נפתרה בדמות פתיחת פאה שלמה באורח מקסימאלי, כך שחזית שלמה הפונה לבריכה חשופה לחלוטין ומכניסה אור לשני המפלסים של הבית.
קווי המתאר הישרים של הבית, מאפיינים גם את הבריכה והגינה המקיפה אותה. שטח הגינה תוכנן בקפידה סימטרית ומהווה הד הולם למבנה הבית ולקונספט העיצובי.

את החומריות בבית מובילה בחירת חומרים דומיננטיים כמו אבן, בטון ועץ, שהשימוש בהם הן לריצוף והן לבניית אלמנטים שונים, מגוון ויצירתי.
כך, למשל, קומת הקרקע מרוצפת באבן אפורה, הקומה העליונה בעץ ואילו קירות הבריכה בבטון מוחלק בגון אפור. באזורים הרטובים, דוגמת חדרי הרחצה או ריצוף הבריכה והחוץ, הוענק לבטון מרקם מחוספס והוא נצבע לבן.

קומת הקרקע תוכננה כמרחב אחד שאזוריו השונים מקיימים ביניהם קשר עין. במרכז נמצאים החללים הכוללים את הפונקציות המשותפות, דוגמת חלל האירוח, ומטבח ומשני צידיו, בסימטריה, שתי סוויטות אירוח.

יחידת השינה של ההורים שוכנת בקומה העליונה, ועל מנת לכלול בשטחה את פונקציות השינה והרחצה ללא פגיעה בתחושת מרחב, היא מתוכננת כלופט – חלל פתוח המשמר אינטראקציה ישירה בין כל האלמנטים בשטחו; מיטה, אזור כיור, אמבט, מקלחת ופינת עבודה אינטימית. הקומה העליונה בשונה מהקומה התחתונה שם שולט הבטון, מאופיינת בשימוש רב בעץ אלון, מה שמעניק נופך של חמימות לחלל, ובתוך כך מעניק לו צביון של מרחב מפנק ולא פורמאלי שמהותו חוברת היטב למיקומו הגיאוגרפי של הבית.

תכנון הקומה העליונה כחלל אחד אף אפשר לתכנון להותיר מעין שוליים חיצוניים שהוקצו למרפסות המקיפות את יחידת השינה.

התאורה, הן בתוך הבית והן מחוצה לו, מורכבת מסוגים שונים היוצרים עניין ויזואלי משתנה ותמונות אור מלבבות; תאורות שקועות שוטפות אזורים או קירות באור רך, תאורות סמויות מפתיעות את הצופה ממיקומים בלתי צפויים וגופים דקורטיביים בעיצובים מסוגננים.