חדש
צילומים: אורי אקרמן

עיצוב אדריכלי לדופלקס גן בתל אביב

הדירה ממוקמת בפרויקט אנטוקולסקי בתל אביב, מדובר בדירה חדשה בבניין דירות יוקרתי הכולל בריכה, חדר כושר וחנייה תת קרקעית, מרחק הליכה מכיכר רבין במרכז העיר. הדירה היא בת 3 קומות – מרתף ששטחו 75 מ”ר ומשמש כאולם ריקודים ומאכלס גם את חדר היין, קומת קרקע 100 מ”ר שמהווה את חלל האירוח המרכזי ובו סלון, מטבח ופינת אוכל + גינה וקומת מגורים 60 מ”ר ובה ממוקמים חדרי השינה והרחצה.

הלקוחות הם זוג מדענים יוצאי ברה”מ, היא דוקטורית והוא פרופסור. ביתם הגדולה כבר עזבה את הבית.

אחד האתגרים המשמעותיים בתהליך התכנון היה שהלקוחות אמנם אוהבים ומעריכים את הסגנון המודרני אך לא רצו עיצוב “רגיל” ולבן, אלא יותר עושר צורני. חלק מהפתרון היה לשלב צבעים חזקים וטקסטורות מיוחדות – הקירות נצבעו בטיח “אנג’לינה”, גם הריצוף לא חלק – עם הרבה גידים ועניין. המטבח שחזיתותיו מחופות אלומיניום מוברש סופק ע”י בולטהאופ, והטלויזיה בסלון נחבאת מאחורי חיפוי זכוכית שחורה. השילובים באים לידי ביטוי גם בארון כיור אדום על רקע חיפוי שחור, חיפוי מקלחון תכול בחדר רחצה שחור וספרייה בשילוב סולם כתום.

התכנון נבע והתחשב גם בתחביביהם של בני הזוג – אחד מהם הוא הוא ריקודים סלוניים, לכן עוצב המרתף כאולם ריקודים – עם פרקט ומראות מעושנות היקפיות. תחביב נוסף הוא יין, ולכן במרתף עוצב ונבנה חדר יין בעזרת חברת “כפיים”. החדר הוא מעין קוביית זכוכית שחורה מבחוץ, ומוטות להנחת בקבוקים על רקע חיפוי מראות היקפי מבפנים – כולל רצפה ותקרה, וכך נוצרות השתקפויות ואשליית גודל.

תכנון חלל האירוח התבסס על המדרגות שמהוות אלמנט פיסולי מרכזי וייחודי. המדרגות שעשויות זכוכית בשילוב קונסטרוקציית אלומיניום יובאו מאיטליה ע”י שבירו אחרי שהותאמו במיוחד לדירה.

חלק מהתקרות המונמכות עשויות מבאריסול (חומר אלסטי בגימור מבריק) שנותן מימד נוסף לחלל

ארונות האמבטיה סופקו ע”י אלבניו, האביזרים הסניטריים מחזי בנק. חדרי הרחצה חופו באריחים דקים של 4 מ”מ בגדלים של 1 מ’ על 3 מ’– גימור חלק, כמעט לא מרגישים בחלוקות.

התוצאה שהתקבלה מביאה לידי ביטוי את האיזון בין דרישות הלקוחות והקו המוביל את המשרד המאופיין בנקיון צורני ומינימליזם.